Şuradan Bir Aşk Uzatabilir misiniz? -Birinci Bölüm-

Yıllardır masallardaki gibi -masallardaki gibi olmasa da en azından öğrencilik zamanlarında izlediği az sözlü bol sazlı Fransız filmlerindeki gibi- bir aşkı bıkmadan usanmadan bekleyen Selen, kendi fikrince çok saf ve iyi niyetli biri olduğundan; eski sevgilisi Manda Murat'ın ayrıldıkları gün cümle alemin içinde bağırarak söylediği son derece kırıcı sözlere göreyse tam bir megalomanyak karı olduğundan bugüne kadar yaşadığı ilişkiler, simit sarayı asma katlarında sıkça gördüğümüz bol tripli ve kırılmalı-küsmeli lise aşkları seviyesinin üzerine çıkamamıştı.

Ve en nihayetinde, en yakın arkadaşı Berna'nın söylediğine göre aşka inancını yitirmişti. Fakat gel gör ki, çevresindeki kısıtlı sayıda aklı başında dostuna ve bu satırları yazarken bile kızdan sıkılan yazara göre de, tam bu yüzden işte, üç cümlede anlatılacak şeyleri yarım cilte yayma merakı yüzünden sık sık ayrılıklar yaşamaya mahkumdu. 6 gün boyunca aralıksız dinlediği artık kısa cümleler kuruyorum albümü de bu yaraya derman olacağı yerde cümleleri büsbütün uzatmaktan başka bir işe yaramadı... Yavrum artık konuya girmek istiyorum, şiştim yemin ederim!

"Şuradan bir kişi uzatır mısınız" dedi, ön koltukta geceden kalan uykusuna devam eden mühendislik öğrencisi tipli mühendislik öğrencisine. Minibüste ayrıca bir müşteri temsilcisi tipli müşteri temsilcisi genç kadın; iki tombul elli ve daha da tombul parmaklı, gözlüklü ve gözlüklerinin ardında bolca umut barındıran internet girişimcisi tipli internet girişimcisi; yine iki stajyer tipli stajyer vardı. Yani herkes olduğu gibi; olması gerektiği gibiydi. Bir tek...

"Bayan arkada boş yer var, oturuverin oraya!"

Bir tek bu tok sesin ve dikiz aynasından görülen kirli sakallı yorgun suratın sahibi olması gerektiği gibi değildi. O, minibüs şoförü tipli olmayan minibüs şoförüydü. Yahut Selen'in hep görmek istediğini gören yeşil gözlerinin bir oyunuydu bu... Kim bilir?

Vites acı içinde değişti ve 91 model yorgun Magirus sabahın ürküten sisli havasını yararak  Beşiktaş-Maslak hattında belirsiz, umut dolu bir geleceğe doğru yola çıktı.

Devamı gelecek bölümde.